Om året som gått

Jag som hade tänkt lägga upp en eller två bilder från varje månad under tvåtusentretton för att göra den ultimata årssummeringen, jag glömde förstås usb-minnet med alla bilder hemma hos min far. Nåväl, en får väl överleva ändå. I skrivande stund har jag magont och nackont, såhär kvällen innan nyårsfirandet. Imorgon firar vi in det nya året och jag gör det såklart med mina bästa. Dock saknas en liten hög med fint folk men det får gå ändå. Då ska vi släppa taget om tvåtusentretton och välkomna tvåtusenfjorton med något sånär öppna armar. Men innan jag gör det så tycker jag ändå att några små glimtar ur tvåtusentretton kan vara värda att nämna.
 
I januari och februarivar det mest krogen jag hängde på om helgerna, samma sak gällde Maria och Lovisas dåvarande lägenhet. Som det även spenderades mycket tid i ända fram till sommarens slut. Vi drack tre apor nästan varje fredag och hängde mycket i Christoffers lägenhet också.
Många dagar var jag skoltrött och klagade säkert ganska mycket. Jag minns att mitt huvud bråkade mycket också, en massa beslutstagande om att göra slut och så vidare.
I april fyllde jag nitton år och firade det på min altan med bra människor och blev tre muminkoppar rikare.
En kväll i början på maj grät jag på en toalett framför en vän och talade om att jag inte ville längre och dagen därpå gjorde jag slut med en av de bästa människorna jag någonsin mött.Jag gick på låtsasbal med bra människor och träffade en kurator också.
Månaden därpå tog jag studenten(best day ever) och var glad över att sommaren äntligen kommit för att stanna på riktigt. Därmed tog jag sommarlov och förblev arbetslös hela sommaren, men det gick bra ändå. Under sommaren träffade jag på en mysig grabb med fina lockar som jag spenderade väldigt mycket tid med. Som jag sedan fortsatte att umgås med som sedan kom att bli en liten pojkvän till mig. Håhå, jaja, som det kan bli. Sommaren innebar också en drös med picknickar och vindrickarkvällar på Alice's altan. Jag besökte Montenegro med ena delen av familjen och Gotland med den andra delen. När sommaren tog slut for två vänner åt varsitt håll. Den ena åt Öland och den andra till England. Det kändes knäppt och konstigt eftersom vi tidigare spenderat nästintill varje dag tillsammans.
I september flyttade grabben till grannlandet och införde därmed ett litet långdistansförhållande med mig som (som tur i oturen) inte höll särskilt länge. Han flyttade hem igen. Samma månad blev min fantastiska, fina katt påkörd på bilvägen bortom mitt hus.
Månaden därpå fick jag börja jobba på dagis som vikare några dagar hit och dit. Jag planerade en flytt som aldrig blev av. Jag umgicks mycket med Ebba och andra bra människor. Och det var ganska varmt ute för att vara Oktober.
De två sista månaderna av tvåtusentretton flyttade Adam hem och vi kunde återigen träffas såsom vi träffats förut. Jag firade tre vänners födelsedagar och var konstant sjuk. Jobb hade jag fått mer utav och det var ju roligt. Sedan skedde saker och ting på ett vis jag inte hade önskat men tror att jag lärde mig något av det också. Sen blev det jul och den var jättefin trots att min mamma inte var med den här gången.
Det har varit ett fint och bra år och trots att saker och ting har förändrats har det varit bra. Även om min katt dog. Även om det tog slut. Även om den där flytten inte riktigt blev av. För så många bra saker inträffade ju också, mest bra saker tror jag. Känner mig en smula vemodig inför 2014 då jag inte riktigt vet vad det kommer innebära. Den som lever får se.

To my dearest forsaken Who the earth now has taken Empty, the bottle drains no more

Denna lördagsmorgon har jag gjort något jag alla tidiga jobbdagar längtat efter. Det vill säga, vakna sent, äta en mysig frukost framför Kitchen nightmares för att sedan, mätt och belåten återvända till sängen för att kattgosa och läsa bloggar med datorn i knät. Ett perfekt sätt att starta dagen på.
 
Igårkväll hade jag fem fina brudar i mammas lägenhet. Vi åt chips och guacamole, hängde på balkongen och pratade strunt. Ikväll ska jag äta mat på ett favoritställe och sedan bjuda min fina karl på bio. Fy tusan vad fint det är att vara ledig.

Något juligt

Det blev inte sådär fasligt många kort tagna under julafton men några blev det allt. Är ju så ruskigt dålig på att komma ihåg att använda kameran. Men en fin julafton blev det, som tidigare nämnt. Julaftonsmorgonen inleddes med att stryka julskjortan och förtära gröt. Sedan bar det av mot Karlskoga för att först fira jul med pappas sambos släkt.
 
Efter ännu en portion gröt och ett julklappsbyte åkte vi hem igen för att fira med farmor och farfar. Då åts det julmat, tittades på Kalle Anka och ännu ett julklappsbyte ägde rum. Efter att ha tittat en snutt på Jul med Ernst, Kan du vissla Johanna och andra julprogram tillsammans åkte jag hem till Adam för att ge honom hans julklappar. Sent in på natten somnade vi framför Love actually.

Andrahandsval

* Har julklappshetsat, stressat och jobbat.
* Två hjärtan har kommit hem över jul för att hälsa på.
* Har äntligen fått ledigt från allt som har med jobb att göra för ett litet tag.
* Har firat en annorlunda men bra jul.
* Haft panik och ångest över idiotsaker och över saker om kanske inte alls är idiotiska.
* Mitt huvud är rörigt och kaotiskt som vanligt. En resa någonstans skulle sitta hur fint som helst.

25

Har precis svidit om till myskläder och bäddat om min säng i de lakan jag fick i julklapp av farmor och farfar. Samtidigt lyssnar jag till tonerna av Iron and wine vinylen jag fick av Adam i julklapp. Påtal om julklappar så har jag fått många fina sådana. Ikväll är familjen något trötta på all julmat och ska istället baka pizza, och det är ju minst lika gott om inte ännu godare. 

Söndag 15

Tredje advent. Och snön som försiktigt kom, den smälte bort. Jag sitter i min säng och lyssnar på julmusik för att skaffa någon form av julkänsla som jag har svårt att hålla kvar, något bakis. Igår drack jag vin med två fina flickor och bröt några timmar senare ihop till en ful hög med tusen miljoner tårar som formade en besvikelse. Nåväl, idag är en ny dag. Idag tänker jag gå en promenad, kanske handla några fler julklappar, se på någon julfilm(återigen för att skapa julkänsla) och tända en massa ljus.

Men löven föll ner, elementen slogs på.

Igår bjöd min kära mor mig och lillasyster på pizza på Paolos, dog väl godhetsdöden sju gånger om. Med sprängfyllda magar någon timme senare sa vi hejdå till mamma och för att se  "The desolation of Smaug" på bio tillsammans med far, hans sambo och hennes barn.
En dag plockade jag fram min lilla julgran och klädde den med färgglada kulor. Tycker så mycket om julen, även om jag helst skulle vilja ha vår och sommar året om. När vi ändå pratar om julen kan jag ju passa på att nämna att jag köpte två julklappar söndags, (de enda jag köpt hittills). Idag hade vi Luciatåg på dagiset en dag för tidigt och fy vad fina de var, de små tossarna.

Andra advent

Och jag vet inte ens.

En förkylning som aldrig tycks gå över

Är fortfarande sjuk, blev t.o.m tvungen att stanna hemma från jobbet idag pga det. Tur att jag ska jobba imorgon och hela nästa vecka och hela veckan därpå. Till sällskap under min snoriga dag hade jag en snorig Adam. Vi åt frukost framför masterchef invirade i filtar på golvet. Har drabbats av en förkylning som aldrig tycks gå över. Nåväl , imorgon är det fredag.

2/12

Igår var det söndag och första advent. Då avnjöt Adam och jag varsin burgare efter några timmar i kylan.
Innan det var vi på julmarknad och kikade runt lite.
Kvällen innan åt vi tapas på wobbler för att sedan dö lite smått av mätthet.
Efter att ha jobbat precis hela fredagen kletade på lite läppstift för att sedan träffa några fina brudar på paolos och förtära vin.
 
(och idag fyller min finfina pappa år också, grattis!)

RSS 2.0